Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Policisté jedou na Jadran

Policejní prezident Vladislav Husák slibuje, že se pokusí dojednat vyslání tuzemské policejní skupiny na jadranské pobřeží.

Je to výborný a vstřícný nápad. Zatím je sice v rovině „možná“ a neznáme ani přesně jeho obsah. Nicméně policejní prezident Vladislav Husák slibuje, že se pokusí dojednat vyslání tuzemské policejní skupiny na jadranské pobřeží. Přibližně pětičlenný tým by měl pomáhat českým turistům, kteří se dostanou v Chorvatsku do nějakých problémů. Nikdo zatím neřekl, jak by to mělo technicky fungovat, ale Husákův návrh je přesně to, co od policie čekáme. Vstřícnost, službu občanům, vědomí, že policie myslí na naše bezpečí a je nám ochotna pomoci v nesnázích.

Na policejním prezidentovi je samozřejmě odpovědnost za to, jak jednotka bude pracovat. Nebude tam jen na jakési dovolené? Seženeme policisty v případě potřeby? A seženeme je včas? Neřeknou nám, že náš problém je prkotina, kterou se nebudou zabývat? To všechno se může stát a známe to z jednání policie v Česku. Třeba se Husák s kolegy v Záhřebu pro letošek nakonec ani nedomluví, ale už vzkaz, že policie na nás myslí, je dobrou zprávou. Nejen kvůli pocitu, že kdesi v Chorvatsku bude pár českých policistů, kteří nám mohou pomoci. Potom se dá začít věřit i tomu, že se sbor vydává stejnou cestou také v tuzemsku.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].