Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Dopisy od našich čtenářů.

V čísle 10/1991 jsme uvedli, že poslanec FS Bohuslav Hubálek hlasoval proti přijetí transformačního zákona. Pan Hubálek nám zaslal tento dopis:

V současné době dostávám spoustu dotazů od svých přátel, známých i voličů: proč jsme hlasoval shodně s komunisty, a to ještě ne se všemi - neboť i někteří z nich se nevyslovili proti azdrželi se hlasování!

Zásadně jsem pro privatizaci jako nezbytného součinitele při výstavbě demokratické společnosti. Na základě poznaných a prožitých skutečností, byl jsem a budu pro odpovědné jednání, i když narušuje politické taktizování, pomyslnou jednotu strany, vlády - či obojího dohromady.

(…)

S ohledem na obrovský význam transformačního zákona pronáš další vývoj, jakož i pro obzvláštní dopad na životní úroveň rodin s dětmi, i na důchodce, žádal jsem soukromě ministra Klause o podrobnější vypracování důvodové zprávy k paragrafům 43 a 47, vyjádřením možných variant a tolerancí ve zmocňujících ustanoveních pro vládu. Se shodnými požadavky pak vystupovali i jiní poslanci při plenární schůzi FS. (§43 vymezuje postavení Státní banky československé jako subjektu podílejícího se na privatizaci; §47 upravuje uplatnění restitučních nároků v rámci privatizačních projektů - pozn. red.)

Marně jsem alespoň v den hlasování čekal na upřesňující informace od pověřených odborníků. Nechtěl jsem…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 17 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].