Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Dopisy od našich čtenářů.

Problémy, které se nyní objevují na Slovensku, jsou motivovány ze zahraničí. Jedná se o pokus o návrat komunistických a kryptokomunistických sil, které zneužívají národního cítění na Slovensku k rozbití republiky a k atomizaci Střední Evropy.

Ze Slovenska vysílá do zahraničí asi dvacet tajných vysílaček. Sovětský konzul na Slovensku objížděl některé okresy a kladl sugestivní otázku, „a pročpak vy jste nezvolili pana Mečiara předsedou VPN?“ Máme i řadu dalších varovných indicií.

Když byl ve Federálním shromáždění přijímán scénář ekonomické reformy, zdvihl se odpor zejména ze strany komunistických a eurokomunistických sil. Tito lidé byli přehlasováni a hledali možnosti, jak socialismus přece jenom buď v Československu, nebo alespoň v jeho části zachránit. Soustředili se tam, kde měli pocit, že mohou nejvíce získat. Není náhodou, že se střídají vlny nacionalismu na Slovensku a vlny regionálního cítění na Moravě.

Bohužel, na Slovensku tomu napomáhají síly, které působí pod hlavičkou Federálního shromáždění. Zjistili jsme, že FS financuje jakési podezřelé uskupení pod názvem NEZES (Nezávislé združenie ekonómov Slovenska), které sestává z různých poslanců a různých ministrů. Tito lidé jsou zcela po komunistickém způsobu financováni z prostředků FS, aniž by se zúčastnili jakéhokoli veřejného konkursu, a vypracovávají pro FS jakési expertízy. Podle našich informací byly vypláceny dvacetitisícové částky. Je to jakýsi návrat k praktikám minulých let, kdy si…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 23 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].