Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Konec obočí

Je to podezřelé. Všude kolem je spousta lidí bez obočí. Vypadají trochu jako vajíčko a trochu jako mimozemšťani. A rychle jich přibývá. A my se ptáme: jsou opravdu z jiné planety? A co mají v plánu? Obočí i lidstvo je v ohrožení.

Při kontaktu s mimozemskou civilizací je ovšem potřeba zachovat klid, proto si nyní shrneme fakta. Co víme? Že rapperka Doja Cat si oholila obočí v přímém přenosu na Instagramu – záznam je k vidění i na You-Tubu. Že se u toho mimozemsky chechtala a měla na sobě barevné háčkované šaty, které vypadaly spíš jako oděvní součástka Venušanky. Dále tu máme sestry Kardashianovy, slavnou rodinu, u níž by nikoho nepřekvapilo, kdyby na Zemi přiletěla v létajícím talíři. Kim Kardashian a její sestřička Kylie Jenner se již také objevily na fotkách se zesvětleným obočím. Přidávají se i další celebrity. A dokonce i modelka Cara Delevingne, která zhruba před deseti lety naučila ženy nosit obočí pořádně tlusté,  husté a tmavé. Teď se vyfotila s obočím skoro neviditelným. Mohla by lidská bytost zrozená na Zemi takto zcela změnit své postoje i vzhled? To asi stěží.

Takže je jasné, že osoby bez obočí nejsou z tohoto světa. A tohle byly jenom ty nejslavnější. Instagram a TikTok je plný žen bez obočí nebo s barevným obo čím nebo s květinovým vzorem místo obočí – a jsou i takové, které k tomu mají červené oči. Prý kontaktní čočky. Anebo spíš alergická reakce na vzdušný kyslík v zemské atmosféře? Ha?

Samozřejmě, všichni se tváří, že je to prostě jenom další trend.…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].