Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Agenda

Česko

Podpis koalice v Brně • Autor: Profimedia
Podpis koalice v Brně • Autor: Profimedia

Povolební koalice

V Brně se politické strany dohodly na magistrátní koalici. Bude tam vládnout koalice ODS+TOP 09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD, v opozici budou Piráti, SPD s Trikolorou a Moravany a také Zelení s Žít Brno. V Praze se povolební jednání měsíc po volbách posunula minimálně. Vítězné Spolu by chtělo uzavřít koalici s Piráty a hnutím STAN, Pirátům ale vadí představa, že by se měl stát radním trestně stíhaný lidovec Jan Wolf. Piráti a hnutí Praha sobě na pomalá jednání reagují tím, že minulý týden oznámili, že budou dál postupovat společně jako Aliance pro stabilitu. Komplikuje to plány vítězné koalice Spolu, která se chtěla dohodnout jen s jedním z nich.

Bečva se vrací

Autor: Milan Jaroš
Autor: Milan Jaroš

Olomoucký krajský soud vyhověl státnímu zástupci Jiřímu Sachrovi a kauzu Bečva vrátil vsetínskému soudu k novému projednání, vyplývá to z údajů v justiční databázi. Soud ve Vsetíně původně případ vrátil k došetření, neboť spatřoval ve vyšetřování nedostatky, které by se mohly projevit při dokazování. Toto rozhodnutí ale napadl žalobce. O jeho stížnosti rozhodoval olomoucký krajský soud ve čtvrtek v neveřejném jednání. Soudkyně Michaela Burešová řekla, že z toho důvodu nemůže výsledek rozhodnutí komentovat. Před oficiálním doručením rozhodnutí soudu se k němu nechtěl vyjadřovat ani Sachr.

Franchetti osvobozen

Městský soud v Praze ve čtvrtek nepravomocně osvobodil Rusa Alexandra Franchettiho, kterého obžaloba viní z toho, že se při ruské anexi…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].