Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Jak neztratit hlavu

Americké aerolinky poztrácely letos v dubnu skoro čtvrt milionu zavazadel. A nijak se to od té doby nezlepšilo; ani tam, ani jinde. Po celém světě letos cestují miliony poztrácených tašek. Zprávy o chaosu doprovázejí obrazy ze sítí a zpravodajství, kde vynervovaní cestující obléhají přepážky a šplhají na hromady zavazadel a hledají svůj kufr, nafukovací člun či kytaru. Massimo také čeká na tašku, kterou by zatraceně nerad ztratil. Naštěstí na ní má AirTag.

Koupila mu ho jeho máma. Vždycky říkala, Massimo, ty jednou ztratíš i hlavu. Ovšem právě pro beznadějné ztráceče jsou záchranou AirTagy od Applu a další podobné lokátory, které najdou vaše zavazadla, klíče i peněženku. Používají se už nějakou dobu, ale tohle léto se vysloveně osvědčily a pomohly mnoha lidem, kteří na letišti u pásu marně čekali na své věci. Jako Massimo. Rozhlíží se a vypadá ještě nervózněji než ostatní. Bude se muset podívat do aplikace. Kde je jeho kabela? A co v ní asi je? A proč je Massimo tak neklidný?

Aby bylo jasno, Massimo je chlápek z podsvětí. A AirTag je malá, elegantní a předražená věcička, jak už tak produkty od Applu bývají. Za pomoci další značkové předražené věcičky ji přiděláte k předmětu, který nechcete ztratit, což je pro Massima jeho velká taška. Máma mu na ni dala AirTag a neptala se, co v ní je. Nějak asi tušila, že by o tom její Massimo nerad mluvil. Zlatá máma.

Pokud je věc, kterou hledáte, v dosahu vašeho bluetooth, ohlásí se vám hlasitým houkáním. Pokud je kdekoli dál,…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].