Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Pozor na vlka

Tak tady máme další infekci. Napadá vlasy a šíří se po internetu. Tentokrát žádní netopýři z Wuchanu, ale vlci. Asi z Koreje. Zřejmě tam vznikl vlčí sestřih alias wolf cut. Je to nakažlivá móda na letošní léto. Vyhledávání na Googlu stouplo od loňska o 100 procent. Videa s hashtagem #wolfcut mají na TikToku 250 milionů zhlédnutí. Vlci útočí. Nejčastěji bohužel na nejmladší generaci.

Wolf cut je sestřih, který je vepředu nejkratší a stupňovitě se prodlužuje, nejdelší jsou vlasy vzadu. Je mírně rozcuchaný, takže nositel pak vypadá poněkud divoce – možná ne přímo jako vlk, ale rozhodně jako velmi zuřivé angorské morče. A prostě je to wolf cut.

Nastupuje to rychle. Člověk si jen všechny vlasy nažene do culíku na vršku hlavy a přehodí dopředu. A pak culík upižlá libovolnými nůžkami. A už je na vlka. Existují i sofistikovanější postupy, jak vše doladit a dostříhat a dobarvit a docuchat. Viz miliony tutorialů a videí, které se šíří po síti rychleji než varianta delta.

Jde to na všechny – na kluky, na holky i na všechny ostatní. Je to vlastně skvělý účes pro dobu tekutých genderových identit. Člověk jimi může svobodně procházet a nemusí se ani přečesat.

A jak se to stalo? No prostě znáte mladé. Nemají rozum. Mají nápady. Milují korejský pop. A když si korejský zpěvák jménem Beomgyu dal na sítě fotky s tímhle sestřihem, chtěli ho za minutu všichni Korejci a do druhého dne celý svět. Přidaly se i další celebrity, Miley Cyrus, Barbie Ferreira, Bretman Rock. Staří musí…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].