Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Masáž Marťanů

Tamhle se blíží kondiční běžec. A zvláštní – v ruce drží zbraň. Pistoli určenou zřejmě k likvidování mimozemšťanů. Na konci má velkou kouli, to budou jatka, to bude zeleného želé. Ale co to? Hrdina obrací zbraň proti sobě. Pokračování v dalším díle populárního sci-fi seriálu Masáž Marťanů.

A mezitím se můžeme podívat na masážní pistole. To je ta věc, která vypadá jako něco na vraždění mimozemšťanů. Ve skutečnosti se však přiloží mírumilovně na místo na těle, kde máme ztuhlé svaly. A zmáčkne se čudlík. Nepřijde detonace, ale něco divnějšího. Věc začne vibrovat a jezdit tam a zpět rychlostí asi dva až tři tisíce vibrací za minutu. Sval se začne rovnoměrně vlnit. Vypadá to, že mimozemšťan je přímo pod kůží. Ale ne, to se jen uvolňují a prokrvují zatuhlé tkáně. Hlučí to, klepe, je to asi jako pracovat na sobě vrtačkou.

Ale co by člověk neudělal pro krásu a zdraví? Na zdravotní efekt vibrování panují ovšem různé názory. Někdo říká, že se pak cítí prostě skvěle. Někdo říká, že se cítí skvěle, jakmile se přestane masírovat. A někdo si připadá asi jako naklepaný řízek. Vědecké studie jsou zatím minimální, takže si každý může vybrat. K dostání už i v českých obchodech za cenu od cca dvou tisíc korun.

Nechceme přitom téhle zvláštní věci dělat reklamu – to ponecháme jiným. Dobře to jde údajnému vynálezci masážní pistole Jasonu Werslandovi. Často vzpomíná, jak ho po nehodě na motorce trápily bolesti, od tří ráno nespal a přemýšlel, co by mu pomohlo. A vymyslel toto. Dnes…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 51 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].