Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Milý vesmíre...

Vesmíre, přeju si štěstí, lásku, peníze. A ty to zařiď. Sdělovat svá přání vyšším silám a nechat je, ať se o to postarají, to dělali dřív pouze předškoláci na Ježíška. Napsali dopis a dostali, co si objednali. A dneska to dělá cool část lidstva od Londýna po Soul. Název to má manifesting – překlad nevíme, ale dopis Ježíškovi je tomu asi nejblíž. Nebo také manifestování: za to nejlepší pro mě!

Jde o to zformulovat přesně svoje přání, nahlas ho vyslovit nebo i napsat. Tím by se měly uvést do pohybu blíže neurčené síly a energie a přání by se mělo splnit. Ne, špatně. Přání se splní. Podstatnou součástí manifestingu je formulovat svoje přání tak jistě, jako by to už byla pravda. Manifesting má i další pravidla. Aby to fungovalo, je potřeba, aby přání bylo konkrétní, realistické, definované v čase. Dám svému životu smysl. Hned. Ještě letos. Je třeba to říct správně, aby si to vesmír nemohl vyložit nějak po svém, jak to občas dělá Ježíšek, když místo Playstationu přinese varnou konvici. A k tomu pyžamo.

Komu by tento návod nestačil, najde jich desítky na TikToku. Tato nejnovější sociální síť provádí manifesting ve velkém a je tu přes čtyři miliardy videí s hashtagem #manifestation. Z nich ovšem stačí vidět tak tři. Všechny totiž radí: vyslov budu mít kluka, napiš budu mít kluka, napiš desetkrát budu mít kluka. A pak ten papír můžeš ještě navonět či spálit pro ještě zaručenější účinky. A všichni budou mít kluka. Anebo štěstí, lásku, peníze.

Při projíždění růžových…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 50 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].