Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Kultura/mix

Mělas to vědět
Mělas to vědět

SERIÁL TÝDNE

Když něco funguje, proč to měnit. Pořekadlem se evidentně řídil ostřílený showrunner David E. Kelly u svého posledního počinu z produkce HBO, minisérie Mělas to vědět (The Undoing), jehož první díl má premiéru toto pondělí. Seriál podle stejnojmenné knihy v hlavních rolích s Nicole Kidman a Hughem Grantem nabízí nejednu paralelu s Kellyho předchozí, úspěšnou sérií Sedmilhářky. Tou nejvýraznější je zámožná hrdinka chycená v psychologické nejistotě i patologickém osobním dramatu s mužem, který se ukáže být někým jiným, než si myslela.

Úspěšná a perfektně upravená psychiatrička Grace žije se svým stejně úspěšným manželem, lékařem v krásném newyorském domě. Vychovávají syna, který chodí do prestižní školy. Na jejich dokonalou rodinnou idylku jištěnou ekonomicky zpovzdálí v případě potřeby movitým patriarchou rodu (Donald Sutherland) padne jednoho dne stín. Mladou ženu, matku spolužáka jejich syna, kdosi v jejím ateliéru zavraždí ve stejnou noc, kdy se koná luxusní školní večírek. Dokonalý manžel zmizí neznámo kam, policie má jasno… Zpočátku se zdá, že má jasno i Grace, ale pokud existuje šance, že je manžel nevinný, stojí za to se jí chytit.

Název Mělas to vědět si hraje právě se zpochybněním toho, co hrdinka ví, nebo neví. Co tuší, co se domýšlí, jak pracuje její představivost a fantazie. Čemu chce věřit a co chce naopak vytěsnit, protože by to znamenalo katastrofu pro její dosavadní svět.…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].