Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Agenda

Česko

Autor: Martin Polívka
Autor: Martin Polívka

Několikátá nehoda na českých železnicích v posledních měsících se stala na nádraží ve Kdyni. Osobní vlak narazil do stojícího technického vozidla. Zranění utrpělo třiadvacet cestujících, nikdo nezemřel. Už dříve ministr dopravy Karel Havlíček jmenoval bezpečnostní komisi, která má podobným incidentům zabránit. Zároveň stát postupně zavádí bezpečnostní opatření na lokálních tratích, kde je koordinace vlaků řízená „zjednodušeně“ - výhradně lidmi, bez zabezpečovacích zařízení. 

Zákaz automatů v Praze

Jan Hamáček • Autor: Milan Jaroš
Jan Hamáček • Autor: Milan Jaroš

Pražští zastupitelé schválili vyhlášku, která na území Prahy zakazuje hrací automaty. Ta začne platit od ledna. Některým automatům nicméně stále platí licence a všechny by tak měly zmizet do tří let. Podle radní Hany Marvanové je v Praze mnoho podniků, které jsou vedené jako kasina, ale reálně se jedná o herny. Opozice návrh kritizuje s tím, že má mezery například v tom, že kasina budou vznikat na okraji Prahy a jejich provozovatelé budou vyhlášku obcházet i jinými způsoby.

Roušky a respirátory pro lidi starší šedesáti let

Vláda rozhodla, že občané starší šedesáti let dostanou respirátor a pět roušek. Ty by měla cílové skupině dopravit Česká pošta ve spolupráci s hasiči a policisty. Vláda tím reaguje na zhoršení epidemiologické situace, která je podle počtu nakažených nejhorší vůbec. Jana Maláčová chce požádat vládu o zaslání zdravotnických roušek i dalším ohroženým mimo stanovenou věkovou skupinu. Jan…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].