Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kontext

Ikony na cyklostezce

Děkujeme čtenářkám. Nedávno jsme na tomto místě psali o legínách, o tom nevzhledném, ale užitečném oblečení. Přišlo nám spoustu milých dopisů a fotografií. A z nich vyplynulo, že legíny jsou celkem v pohodě. Je tu totiž ještě těžší kalibr. Ano, elastické cyklistické kraťasy. Ano, je to trend.

Svou fotografii nám poslala například Kendall Jenner. Jejího dopisu si vážíme – je to přece jen nejlépe placená modelka na světě a členka klanu profesionálních celebrit Kardashianů. Cokoli si kdokoli z nich vezme na sebe, z toho je okamžitě hit. Takže když se Kendall začala objevovat na veřejnosti v cyklistických kraťasech vytažených až do pasu, bylo jasné, co budou nosit naše i všechny ostatní čtenářky a s nimi celá planeta.

Dále tu máme fotografie lady Diany – hned několik. V době, když už nebyla manželkou korunního prince, objevovala se často v úzkých šortkách, barevné mikině a sportovních botách. Princezna lidských srdcí v nich vypadala tak dobře, že se nějak stala i princeznou dnešních dvacátníků. A dala jim další důvod natáhnout cyklošortky.

Trend vypukl už zhruba před rokem, elastické šortky měly ve svých kolekcích Fendi, Jil Sander, Miu Miu, Off-White a další značky. Celebrity se předháněly, kam všude a s čím se dají nosit – herečka Zoë Kravitz v nich absolvovala svou svatební hostinu (díky za foto, Zoë!). A teď se vše navíc sešlo s prudkým nárůstem cyklistiky za pandemie.

Co dělat ve městě, kde se nic dělat nedá a člověk se bojí kvůli virům do tramvaje? Natáhnout si…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].