Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Dohola

Dnes se ostříháme dohola. Připravte si holicí strojek. Začíná náš videonávod na domácí stříhání. Kdo nemá doma strojek na vlasy, může použít strojek na psy. A začínáme zásadně vzadu. Ve vlastním zájmu: až dojdete dopředu a zděsíte se, už to bude stejně jedno. A nezbude vám než být podle poslední módy – dohola.

Celebrity totiž nezahálejí, i když udržují sociální odstup. Dál vytvářejí trendy. A ten další je: ostříhat se dohola a nejlépe k tomu rovnou udělat videonávod. Ostříhaný je třeba Chris Noth (pan Božský ze Sexu ve městě) i Cristiano Ronaldo (fotbalista z Juventusu a známý šampon). Stříhají se herci, zpěváci, modelky i stylisté. Můžete také požádat o sestřih někoho z rodiny: například Bruce Willis ostříhal svoji dceru. A ta je teď celý tatínek. Ani ministr zdravotnictví Vojtěch nemá nic proti, pokud se jedná o členy jedné domácnosti. Ale varuje: pozor na uši. Ať vám nespadnou pod kombajn, směje se pod rouškou.

Globální kulturní osobnosti následoval ovšem ze všech nejdřív ministr kultury Zaorálek. Protože však neměl k dispozici tento videonávod, vzal to nůžkami a vypadal pak, jak řekl vcelku trefně na tiskové konferenci, jako oškubaný tenisák. Teď má možnost to napravit. Žádoucí výsledek je prostě jenom tenisák.

Také ministryně financí Schillerová vzbudila minulý týden rozruch okolo vlasů. Národ ji podezříval, že byla navzdory karanténě u holiče, a musela se obhajovat, že to je její práce a že to s vlasy docela umí. Následovat náš návod pro ni tedy bude…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 36 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].