Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Co se nosí

Jóga s kabelkou

Holky, pojďme. Pořád po vás někdo něco chce, pořád po všech uklízíte, a když se podíváte na ty nepřečtené e-maily, udělá se vám na obličeji krokodýlí kabelka. Perfektní! Skvělé! Jdeme na to. Pro vás jedině obličejová jóga. Samozřejmě před zrcadlem. Konečně se zasmějeme, holky.

Nejprve pozice lva. Povolte spodní čelist, co to jde. Místo pusy se vám udělá obří nula. Směšné, že? Tím to ale nekončí, musíte ještě hodně vypláznout jazyk. A teď oči obrátit nahoru. A vyfouknout vzduch, až zafuníte. To je zábava! A to je jen jedna z pozic obličejové jógy, na kterou poslední dobou přísahají ženy po celém světě.

Kůže stárne. Ztrácí schopnost zadržovat vodu, snižuje se produkce kolagenu, který ji udržuje pružnou. Ubývá také tuku, což je v tomto případě na závadu, protože právě díky němu jsou mladá líčka jak jablíčka. A stará taky jak jablíčka, ale po půl roce ve velkoskladu. K tomu se přidává gravitace, která to celé táhne nemilosrdně k zemi.

Není to prostě moc hezká představa, a každý tudíž doufá, že zrovna on se tomu nějak vyhne. Po éře plastických operací přišla doba přirozených řešení. Tedy i obličejové jógy a jejích poněkud komických pozic. Tak třeba čmeláček? Dejte rty k sobě a vyšpulte. Anebo smějící se ryba? To je legrace, holky.

A není vyloučeno, že to funguje. Na obličeji a krku je kolem padesátky různých svalů a jejich prokrvení a posílení rozhodně nemůže ničemu škodit. Existuje asi sedmdesát různých pozic a ještě víc obličejových guru, z nichž…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 36 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].