Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Choupette Lagerfeld truchlí

Choupette čeká na taťku. Dlouho. Zdá se, že taťka umřel. Srdce Choupette, byť kdysi chladné, je teď zcela zlomené. To zní dobře, Choupette to dá na Twitter. Tisícům se to líbí. Choupette Lagerfeld je slavná kočka. Myšpulín ze Čtyřlístku je slavná kočka, ale Choupette je ještě slavnější. Má to v genech. Její taťka byl slavný. Nejslavnější, nejsebestřednější, nejarogantnější módní návrhář, císař, car a kaiser Karl Lagerfeld. Módu i Choupette opustil minulý týden ve věku 85 let. Kromě truchlících značek Chanel a Fendi tu zanechal také kočku plemene birma jménem Choupette Lagerfeld.

Taťka nesnášel ženy, které měly větší konfekční velikost než 36. Zpěvačce Adele vyřizoval, že je tlustá, Pippě Middleton, že by se měla ukazovat jenom zezadu a že její sestra Kate vypadá beztak líp. Ale Choupette obdivoval bez výhrad a jejím „velmi, velmi modrým očím“ zcela propadl. Navrhl podle ní i celou kočičí kolekci: kabelku, čepici i obal na iPad, s nímž si Choupette tak ráda hraje.

Mademoiselle Choupette má ovšem také vlastní podnikání. Objevila se v reklamě na Opel Corsa, byla tváří kosmetiky Shupette by Shu Uemura – a mohla by být i čehokoli jiného, kdyby se jí zrovna chtělo. Na Twitteru má víc followerů než Andrej Babiš, tak že by politika? Její účet spravuje její marketingová expertka Ashley Tschudin plus má k ruce kuchaře a dvě komorné, které jí…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].