Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
Čapí hnízdo • Autor: Milan Jaroš
Čapí hnízdo • Autor: Milan Jaroš

Úředník Středočeského kraje, který zastavil přestupkové řízení vedené s premiérem Andrejem Babišem kvůli podezření ze střetu zájmů, poslal věc k přezkoumání ministerstvu spravedlnosti a nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi. Přezkum rozhodnutí vyžaduje kupříkladu organizace Transparency International, která celé řízení vyvolala, když se obrátila na městský úřad v Černošicích. Ten dvakrát rozhodl, že premiér stále ovládá média vlastněná Agrofertem.

„Budu s otevřeným hledím čelit obvinění za to, že jsem podotkl, že mlátička Ondráček by měl za vydávání se za delegaci ČR na Donbase viset jako vlastizrádce. Neodvolám! Hus také neodvolal!“

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) reaguje na Twitteru na skutečnost, že ho policie stíhá za podněcování k vraždě. Někdejší bulvární novinář na sociálních sítích napsal, že by měl poslanec KSČM Zdeněk Ondráček za svoji účast na květnových oslavách samozvané Doněcké republiky „viset“ a dostat „kulku“.

člověk

Jana Mračková Vildumetzová
Jana Mračková Vildumetzová

Hejtmanka Karlovarského kraje a předsedkyně Rady Asociace krajů ČR Jana Mračková Vildumetzová (ANO) oznámila, že je těhotná a že se do konce roku vzdá jak funkce ve svazu krajů, tak v čele karlovarského krajského úřadu. Politička zůstane poslankyní. Jejího nástupce zvolí krajské zastupitelstvo v průběhu listopadu.

rozpočet

Námluvy u komunistů kvůli rozpočtu

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].