Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Aféry de Paris

Už jste to slyšeli? Tenkrát v Paris. To byla affair. Ještě před válkou. Coco Chanel vyzvala na jednom bálu k tanci Elsu Schiaparelli, návrhářku, které se tou dobou nějak moc dařilo. Při tanci ji nenápadně zavedla k svícnu a strčila ji rovnou mezi hořící svíčky, takže jí vzplála toiletta. Mon Dieu, ta se flambovala. Ale to vy už nepamatujete, mes amis. Tady však čtu, že i letos se v Paříži rošťačilo. A to už je saison 2020?

Minulý týden v Paříži skutečně proběhl Fashion Week, který představil módu na jaro/léto 2020. Do dalšího desetiletí vstupujeme s jedinou jistotou, že vše je nejisté, a nejvíc ze všeho to, co se bude nosit. Módní skandály jsou možná to poslední, co z těch zlatých časů Coco Chanel zůstalo.

Zrovna na přehlídce značky Chanel se odehrál jeden epesní. Mladá žena v postarším chanelovském kostýmku vylezla na molo a vykračovala si po něm spolu s modelkami, dokud ji jedna z nich, energická Gigi Hadid, nepopadla a neodvedla pryč. Vetřelkyně byla komička a youtuberka Marie SInfiltre, která se s oblibou infiltruje, kam nemá, a točí o tom videa. Počet zhlédnutí: skoro půl milionu. Chapeau! Čili klobouček!

Anebo módní značka Kimhēkim. Poslali na molo modelky, které si vezly stojánek s infuzí. Výsměch nemocným. Faux pas, rozhořčovalo se publikum.

A pak tu máme enfant terrible raperku Cardi B, co se u Eiffelovky zjevila oblečená do zvláštního květovaného kompletu – včetně masky přes celý obličej, takže nikdo neviděl ji a ona neviděla ani na…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].