Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

DŮM

S batohem na Berlín

Český obchod Freshlabels s módou a batohy má nový obchod v Berlíně. Zařizovalo se rychle, nesmělo to být drahé, muselo to být cool. Výsledkem je něco mezi butikem a staveništěm. Interiér je zařízený za pomoci profilů, na něž se montuje sádrokarton. Pult je obalený polystyrenem natřeným narůžovo. V tomhle jakoby rozestavěném prostoru visí precizní značkové batohy. Kontrast, vtip, punk. Jak říká autorka, architektka Lenka Míková, Berlín to snese.

ČLOVĚK

Nádraží Vysočany • Autor: Milan Jaroš
Nádraží Vysočany • Autor: Milan Jaroš

„Vysočany jsou jako Jurský park.“

Historik architektury Lukáš Beran na přednášce v pražském Art Districtu Pragovka. Vysočany jsou totiž poslední místo v Praze, kde se dosud vyskytují velké tovární haly, dinosauři průmyslového věku.

VĚC

Brýle z Blavy

Starší žena se dívá na fotografie svého mladého milence, jak se líbá s nějakou dívkou. Zhroutí se na pohovku, pak se zase zvedne, nechá se upravit a udělat make-up, za chvíli je zase ve formě. A může jít pózovat do reklamy na brýle. To je reklamní video bratislavské oční optiky IOKO. Hrají v něm brýle z nové letní kolekce od české šperkařky Nastassii Aleinikavy a Pavla Kahotskiho, ručně vyrobené z acetátu, každé originál. Jako tenhle klip.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 38 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].