Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Srandály

Sandály. Haha. Sandály do města. Nebo do baru. Hahahaha. A víte, co to jsou srandály? No přece sandály na ponožky. To už je snad lepší ponožky na sandály. Ale dnes bude takové vedro, že i Češi budou nosit sandály bez ponožek. Ha. Nikdo snad nemusel snést tolik výsměchu jako sandály.  A byl to humor krutý. Ale v módě není nic tak směšné a strašné, aby se z toho nemohl stát trend. Takže všichni do sandálů.

Ne, nebude to nic hezkého. Žádné lichotivé sandálky, žádný erotismus ženské nohy, žádná bohyně Afrodita. Ale ty nejstrašnější sandály na túru, popruh vpředu, popruh vzadu. Jen na tom jednom je napsáno Prada. A to písmeny tak velkými, aby to bylo vidět zdálky. I když tenhle model za 450 dolarů je už na módních e-shopech hodně vyprodán a zákaznice si musí počkat na doplnění zásob. Ale jsou tu podobné s nápisem Off-White anebo s monogramem Chanel za 800 dolarů. A nebo ještě strašnější s pořádnou masivní podrážkou od Gucci. A že prý kdo si opravdu věří, zvládne to i s obyčejnou trekovou obuví značky Teva, což už je nějakou dobu top trend mezi studenty českých technických vysokých škol. Ano, sandálníci. Ano, haha. Jenže teď se smějí oni.

Sandály jsou ovšem jen další krok módy směrem k ošklivosti. Vždycky tu samozřejmě byli excentrici, spínací špendlíky místo šperků a zombie chic. Ale teď zažíváme zaručeně nejošklivější období: ošklivé tenisky, džíny jako po tátovi a ošklivé svetry zastrčit do kalhot, aby to opravdu nikomu nelichotilo.

Proč zrovna teď a zrovna my? Možná…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 36 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].