Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Ohnout mobil

A je tu další skvělá zpráva ze světa technologií. Firma Samsung vyvinula ohýbací telefon. Je to technorevoluce, na kterou jsme čekali už léta. Ne že by ho někdo nějak zvlášť potřeboval. Ale konečně je tu! Samsung Galaxy Fold byl odhalen koncem února. „Dnes před vámi rozložíme budoucnost mobilních telefonů,“ znělo heslo velkolepé prezentace.

Opravdu se to rozkládá. Pak se to zase přeloží napůl displejem dovnitř jako list papíru. Potlesk v sále. A ty výhody. Máte normální telefon s úhlopříčkou něco přes 11 centimetrů. Rozložíte ho a máte čtvercovou věc jako malý tablet, která má úhlopříčku 18,7 cm. A zázrak, není vidět žádný spoj, všechno se krásně leskne v barvě kosmické stříbrné či safírové modré.

Díváte se na velké obrazovce, a když vás to znudí, tak zase na malé. Vždy a všude, a třeba když jdete na velkou. Ehm. Ty filmy a fotky. A ty videohovory – své blízké vidíte najednou úplně rozložené. Není divu, že ostatní firmy se chtějí také složit. Na trh přišel už Huawei Mate X. Dotahuje Google a Apple.

Skvělá zpráva. Z mobilu bude ještě lepší, možná nejlepší přítel člověka. Dosud byl na první příčce pes, ovšem ten přibíhal na zavolání. Teď se situace obrátila a na zavolání přibíhá člověk. Jen jeho kamarád pípne, jenom zavrní, už k němu běží s nadějí, že dostane nějakou zprávu s pohlazením. Anebo dokonce lajk?  To je víc než piškotek. A teď navíc rozkládací.

Nový Samsung Galaxy Fold jde do prodeje 26. dubna a technogeekové se už pomalu staví do fronty. Nic ale není…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].