Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Minipidi

Ahoj lidičky! ♥ ♥ ♥ Tady je moje nová kabelka. ♥ Jste skvělí a já jsem supertrending supermodel. A superinsta trend jsou supermikro pidimidi kabelky, ou jes.

Instagram nelže. Největší trend letošního pařížského fashion weeku byla nejmenší kabelka. Je to Jacquemus Mini Le Chiquito a je dlouhá 5,2 cm, což znamená, že se vejde do dlaně a že do ní se nevejde celkem nic. Možná rezervní gelový nehet nebo jedno sluchátko nebo jedno probiotikum. Rozhodně ne to všechno dohromady, vtipkují komentátoři módního světa. Anebo se tam vejde právě pět centimetrů roztomilosti. A to je ono. Proto ji má každý rád a šišlá na ni jako na štěňátko. Ou jes ťuťu ňuňu ♥.

Zmenšování kabelek ovšem začalo už před pár sezonami. Superinsta celebrity supermodelky jako Gigi Hadid, Rihanna, Emily Ratajkowski a já začaly nosit malé taštičky, řetězce jako Zara nebo Topshop je začaly v kvantech vyrábět a světová média interpretovat.

Zaprvé, bezhotovostní svět. Která z nás, která to někam dotáhla, která dokázala aspoň ulovit love, co má love, s sebou nemusí přece tahat peněženku s drobáky. Stačí vytáhnout svou nebo jeho zlatou kreditku a nakupovat a nakupovat. Balíčky ať odnese asistentka, která za námi nosí telefon a kosmetický kufřík.

Zadruhé, jen žádná emocionální zátěž ♥. Uklidit, vytřídit, vyhodit svou velkou tašku plnou nakousaných proteinových tyček, kaštanů a vzorků kosmetiky. Už s sebou nebudeme tahat chaos svých nadměrných životů.

Zatřetí, nebylo těch velkých věcí poslední dobou nějak moc…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].