Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

DŮM

Konec googleplexu

Autor: David Birke
Autor: David Birke

Jedna zpráva z korporátního světa: Firmy minulý týden soutěžily v soutěži Zasedačka roku o nejlepší kancelář. Zjištění je hlavně jedno, i velká kancelář dnes trochu připomíná obývací pokoj. Vypadá to tam stále víc jako doma, někdy dokonce lépe. Cenu za nejlepší architektonický návrh získala kancelář farmaceutické firmy MSD, navrhl jej ateliér Yuar. Mají tu podlahy z přírodního dřeva, pastelové barvy a stoly se zaoblenými hranami pro větší harmonii prostoru. Už žádné Googleplexy, už žádné klouzačky. I v kanceláři se nosí kvalita, autenticita, přirozenost.

ČLOVĚK

Autor: REUTERS
Autor: REUTERS

„Královna seděla samozřejmě v první řadě – na jejím místě byl zvláštní polštářek.“

The Guardian o nečekané návštěvě jednadevadesátileté Alžběty II. na fashion weeku v Londýně. Vedle panovnice seděla šéfredaktorka Vogue Anna Wintour.

VĚC

Savé konopí

Česká firma Bohempia nedá dopustit na konopí. Jeho pěstování je ekologičtější než pěstování bavlny, nepotřebuje tolik vody ani chemie. Látka z něj je savá, prodyšná, antibakteriální, a tedy nepáchne. Nabízí už konopné tenisky, nově také trenýrky a trička. Člověku je prý v konopí jako v bavlnce.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 37 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].