Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Kouzelná školka s Jimem Carreym

Nový seriál HBO ukazuje, co se může stát, když hvězda dětského pořadu propadne depresi

Vyvrcholení všeho, co kdy hrál. (K smíchu) • Autor: Profimedia, Landmark
Vyvrcholení všeho, co kdy hrál. (K smíchu) • Autor: Profimedia, Landmark

„Chci udělat pořad o smrti,“ oznámí producentovi Jeff Pickles, asexuálně působící muž ve středních letech s úsměvem, který může být normální jen na dvou místech, v blázinci nebo v dětském pořadu. Pro televizní hvězdu, kterou hraje Jim Carrey, platí tak trochu obě možnosti. Jeho pořad vznikl pro nový seriál K smíchu (Kidding) – ale je tak dobrý, že si člověk přeje, aby existoval i mimo něj. Jak se vlastně dnes s dětmi mluví v médiích? Proč ne častěji právě takhle? Vyvstávají otázky, když Carrey popisuje malým divákům svět a stojí mezi loutkou smutné francouzské bagety a kolegyní v kostýmu vydřice, která se snaží v podomácku vyrobené raketě odletět do vesmíru.

V zákulisí pak pan Pickles zpochybňuje pokyn věnovat se příště barevné paletě. „Děti vědí, že obloha je modrá. Potřebují ale vědět, co mají dělat, když se zhroutí.“ Rozhodne se zákazu nedbat a na závěr povídání o kamarádech, které můžeme poztrácet v krabicích při stěhování, se dětem svěří s tím, že mu před časem umřel syn. „Dali jsme ho do krabice a pohřbili ho,“ dodává a naváže písničkou o tom, co to znamená něco ztratit. Tahle část se v show nazvané Mr Pickles’ Puppet Time pochopitelně neodvysílá – pan Pickles je sice superhvězda, ale pořad kontroluje producent, který je zároveň jeho otcem.

Víc než lepenka

Nápad udělat seriálovým hrdinou hvězdu dětského pořadu dostal scenárista Dave Holstein při sledování videí s panem Rogersem, legendárním americkým loutkářem a moderátorem dětského pořadu

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 39 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].