Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře, Politika

Ondráček a lež

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček našel u svých kolegů v parlamentu zastání. Imunitní výbor nedoporučil vydat ho k trestnímu stíhání za výrok z konce loňského roku. Ondráček si tehdy vymyslel, že kandidát na prezidenta Michal Horáček spolupracoval s StB. Horáček se rozhodl bránit, ale svých práv se možná nedomůže. Kromě klasické koalice ANO, SPD a KSČM se za něj postavil i Marek Benda z ODS.

„Hlasoval jsem, aby Poslanecká sněmovna nevyslovila souhlas se stíháním. Urážky mezi veřejně činnými osobami jsou věc, která se má vždy řešit až po skončení mandátu, a nikoli v jeho průběhu,“ řekl Benda Aktuálně.cz a dodal: „Kdybychom vyslovili souhlas, dosáhli bychom opačného efektu a za chvilku bychom měli stíhanou třetinu sněmovny.“

Zní to sexy, ale jde o naprostou hloupost. Jestli třetinu sněmovny tvoří lháři, je to smutné, ale není důvod, proč by se proti nim nemohly oběti lží bránit. Navíc Ondráček nevyřkl urážku. Kdyby dejme tomu prohlásil, že Horáček je idiot, bylo by to nevhodné, ale člověk s Ondráčkovou minulostí (mlátil za komunismu demonstranty) nemůže nikoho urazit. Nicméně komunistický poslanec si vymyslel, že se Michal Horáček dopustil jednoho z nejhorších činů proti dobrým mravům, a sice že spolupracoval s komunistickou variantou gestapa. To už se přejít nedá.

Navíc jsme stále častěji svědky, že největších lží…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 35 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].