Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Prezident s pabelkou

Volba prezidenta se blíží a také k ní chceme říct svoje. A to formou otevřeného dopisu. Vážení pánové Drahoši a Zemane, milí kandidáti, čtěte pozorně, výtisk kupte i pro členy týmu. Jak víme, volbu může rozhodnout detail. Na základě zpráv z nyní probíhajících pánských fashion weeků víme dokonce jaký. Je to pánská kabelka. Bez ní se národ vést nedá – aspoň ne tuhle sezonu.

Jistě, muž s titěrným zavazadlem přes rameno byl ještě nedávno za exota. Již klasický je výjev ze seriálu Přátelé z roku 1999. Joey si opatří mans bag, pánskou tašku, a ukazuje jej ostatním. „Nejen že dobře vypadá, ale je taky praktická. Dají se tam dát klíče, peněženka…“ chlubí se Joey. „I make-up,“ dodává Ross. Celý díl je pak věnován právě výsměchu Joeyově pánské tašce, a situaci nezachrání ani Rachel, která opakuje, že je sexy. Svět nebyl připraven. Ani volič.

Teď je ale situace jiná. Už proběhly pánské fashion weeky v Londýně, Miláně a Paříži, všude se mluvilo o nových podobách mužství. Podle toho, co se dělo na molech a sedělo v prvních řadách, nový muž se neobejde bez tašky nebo aspoň taštičky. Škála byla pestrá: Donatella Versace připravila mužům věc, která vypadá trochu jako koberec a trochu jako polštář na gauč, ale je to zavazadlo. Kožená taška do ruky od Prady vypadá, jako že ji pán jen přidržuje partnerce, která si odskočila – takže kdyby se mu smáli, může dělat, jakoby nic. Louis Vuitton nabídl maličké kufříky přes rameno. A tak dále.

Svět si prostě zvyká a volič utrácí za…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 38 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].