Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře, Politika

Nejdražší radní

V české politice se rychle vytrácí paměť. Když Miloš Zeman poprvé oznamoval kandidaturu na prezidenta, namítali mnozí, že člověk, který před deseti roky opustil politickou scénu jako zostuzený premiér, nemá šanci. Ukázalo se, že lidé zapomněli. Když Andrej Babiš přišel s tím, že jde do politiky, ozvaly se hlasy, že člověk, který profitoval z politických kontaktů v dobách divoké transformace, nemá šanci. Lidé ale zapomněli.

Tak by se dalo vyjmenovávat dlouho, až bychom se dostali k „novému“ objevu: na základě nominace z hnutí ANO se má stát novým členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. Muž, který ve stejné radě už jednou byl a zdejší daňové poplatníky stálo jeho angažmá deset miliard korun. Tento „odborník na média“ vyzývající už léta ke zničení veřejnoprávní televize ohýbal v RRTV tak pilně zákony, aby pomohl Vladimíru Železnému ukrást za podpory Zemana a Klause americkým vlastníkům TV Nova, že následná arbitráž odsoudila Česko k desetimiliardové pokutě za selhání v ochraně investic.

Štěpánek pak odešel s ostudou nejen z rady, ale i z ODS. Ta s ním a jeho způsoby ostatně nechtěla mít nadále nic společného. Štěpánek se za to svým bývalým kolegům mstil v různých konspiračních komentářích na internetu. V jeho textech se to hemží útoky na kdekoho, všichni jsou někým zaplacení, využívaní apod. Za vše může Evropská unie, případně, jak už bylo řečeno, Česká televize.

Protentokrát tedy nejde o návrat, protože se na jeho činy zapomnělo, ale právě proto…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].