Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Krajina s jelenem

Na Portáškách nad Velkou Úpou otevřeli novou atrakci – herní krajinu Pecka s obřími krkonošskými zvířaty. Najdeme tu červené a černé mravence, padlého jelena, jemuž se dá vylézt do paroží, nebo rysa. Jsou to prolézačky, ale také trochu sochy, trochu architektura a trochu landart. Jejich autory jsou sochař Matěj Hájek a architektka Tereza Kučerová z ateliéru MOLO architekti. „Snažili jsme se to udělat jinak,“ říká Kučerová. To se povedlo – a zdá se, že i když je něco pro děti a v Krkonoších, nemusí to být předražený turistický kýč. Do této krajiny je navíc vstup volný.

„Ranvej obsadila armáda chlapců s šátky přes obličej.

Digitální vydání magazínu Dazed & Confused o přehlídce českého módního návrháře Adama Kosta. Jeho kolekce připomínala vzpouru na internátní škole, předváděla se na Mercedes-Benz Fashion Weeku v Madridu.

Autor: Profimedia, TEMP EPA
Autor: Profimedia, TEMP EPA

Skládací sprcha

Jsme Felix Tarantik a Toni Egger a uskutečňujeme věci – to je slogan dvojice švýcarských designérů. Jejich nejnovějším projektem je zahradní sprcha: vyvinuli ji, vyrábějí a přes své stránky i rovnou prodávají. Sprcha je skládací a samostojící, design je minimalistický, nápad jednoduchý a horké počasí je zvlášť vhodné pro její aplikaci.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].