Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
Autor: Milan Jaroš
Autor: Milan Jaroš

Druhá vláda premiéra Andreje Babiše získala ve sněmovně po 16 hodinách projevů minulou středu důvěru. Menšinové vládě ANO a ČSSD, podporované KSČM, která se k tomu zavázala v dohodě o toleranci vládě, ji vyjádřilo 105 poslanců ANO, ČSSD a KSČM. Hlasovat pro vládu odmítl jako jediný z klubu ČSSD bývalý ministr vnitra Milan Chovanec. Proti faktu, že se komunisté v Česku dostali až na vládní úroveň, demonstrovaly v Praze stovky lidí. „Nechceme komouše,“ volali. Předseda KSČM Vojtěch Filip se minulý týden stal kromě podporovatele vlády i prvním místopředsedou sněmovny. 

Autor: Milan Jaroš
Autor: Milan Jaroš

spravedlnost

Taťána Malá kvůli plagiátorství odstoupila

Hnutí ANO přesvědčilo bývalou ministryni spravedlnosti Taťánu Malou, že funkci dál vykonávat nemůže, a Malá rezignovala. Stalo se to po tlaku veřejnosti, když Radiožurnál informoval, že Taťána Malá opsala část svých diplomových prací – o chovu králíků na Mendelově zemědělské univerzitě i o povinnostech rodičů k dětem po rozvodu na Panevropské vysoké škole v Bratislavě. Malá původně tvrdila, že dřív se opisovat smělo, po jednání s vedením ANO ale funkci složila. Novým ministrem spravedlnosti se stal Jan Kněžínek, dosavadní místopředseda Legislativní rady vlády.

[pull-quote author="Premiér Andrej Babiš při jednání o důvěře vládě reagoval na Miroslava Kalouska (TOP 09), který mu připomněl, jak kdysi křivě přísahal na smrt svých dětí, že nebude zasahovat do práce novinářů vydavatelství MAFRA a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].