Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
vodáci (Křivoklátsko) • Autor: Matěj Stránský
vodáci (Křivoklátsko) • Autor: Matěj Stránský

Na lodích se bude nadále abstinovat. Vláda nepodpoří návrh Pirátů na zrušení pokut pro vodáky za jízdu pod vlivem alkoholu. Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) je zcela proti prolamování nulové tolerance pro konzumaci alkoholu, vláda ale nejspíš připraví novelu, která podmínky pro vodáky, cyklisty a lyžaře trochu zmírní.

„Udělal jsem chybu, že jsem citoval článek, který se nemůže najít.“

Prezident republiky Miloš Zeman se vyjádřil ke kauze údajného článku Ferdinanda Peroutky, kterým dokládal jeho údajnou fascinaci nacismem, a vysvětlil tak národu, že lež je pouze neprokázaná pravda.

z kraje

Autor: Matěj Stránský
Autor: Matěj Stránský

Brno se chystá na oslavu stého výročí založení republiky, tamní Festival RE:PUBLIKA ještě nezačal a už čelí trestnímu oznámení. Organizátoři polepili město citátem z Haškova Švejka „Češi jsou banda simulantů“ a podle stěžovatele se tak – citováním natvrdlé a válčením posedlé literární postavy rakouského vojenského lékaře Bautze – dopustili hanobení národa.

Praha

Další k zemi

Praha o své mosty pečovat neumí – poté co se zřítila lávka v Troji a probíhá spor o budoucnost Libeňského mostu, zpečetil se osud dalšího přemostění Vltavy. Památkově chráněný železniční most, který spojuje Výtoň a Smíchov, navrhuje posudek, který si Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) objednala, zbourat. Důvodem je rezavá konstrukce. Oprava, o níž SŽDC uvažovala, je…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].