Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Muka orbitingu

Máj je čas lásky, srdce zběsile prchá. A sladce bolí, když milostný šíp nakonec je skolí. Ehm. Trochu jsme se nechali unést. A přitom je tento máj ve znamení on-line seznamování a uchystal nám zcela nové způsoby milostného trýznění. Třeba cushioning, stashing a orbiting, které dokážou milostný život změnit v ultimátní hell a roztoužené chvění v neurotický třas.  Až z toho prořídne dívce plavý vlas a ztloustne pas.

Jako by nestačilo on-line seznamování, které je již normou – normou jako útrap plnou tornou. Té dřiny a vypisování a smajlíků a schůzek se smraďochy v outdoorové obuvi. Když už to s někým dopadne, je to něco jako vyhrát na stírací los. Dívka omámená výhrou představí hned chlapce kámoškám, pak sestřence s rodinou, ba i mamce a dá si na FB, že je ve vztahu. Kámošky lajkují a nejspíš závidí. A co chlapec? Jeho rodina nějak nemá čas a kámošů asi moc nemá, chudák. Když už nějakého náhodou potkají, s úlekem pustí ruku své milé, jako by to bylo filé. Ano, je to tak, randí totiž zároveň s více dívkami. Tak to je stashing čili schovávání.

Slzičky dívka osuší v sadu pod rozkvetlou moruší – a jde se na další kolo seznamování. Nakonec najde toho pravého, nerada by si však naběhla jako minule. Pro jistotu má tedy v záloze ještě jednoho. Moc ji sice nezajímá, slouží jí však jako polštářek (cushion) pro případ dalšího karambolu. Jen jeden je ten pravý. V nejhorším to však napraví aspoň nepravý. A to je…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 38 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].