Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Třást třásněmi

Módní trendy jsou mrtvé. Je doba posttrendová. I když minulý týden skončila série velkých fashion weeků, můžeme s jistotou říct jen to, že následující sezonu bude každý nosit, co bude chtít. Je osvobozující zbavit se diktátu módy. Ale jsme na to připraveni? Pro ty, kdo se v oceánu módní svobody potřebují aspoň něčeho držet, tu je naštěstí záchranné lano. Nebo spíš provázek. Je tenký, ale nezklame. Ano, je to třáseň.

Třásní bylo letos hodně, takže si každý může vybrat tu svoji. Začala to už v létě rapperka Nicki Minaj. Libuje si v obscénnostech, sama sebe popisuje ve svých písních jako mrchu s velkým zadkem, jejíž oblečení dokáže zabíjet. A opravdu, fotka, kterou dala v létě na Instagram, zabijácká byla. Měla na sobě o málo víc než vysoké striptérské boty. A na těch botách byly třásně. Trendy jsou sice mrtvé, ale třásně Nicki Minaj jsou docela dost živé, vypálené do sítnic 83 milionů followerů.

Pak začaly ty fashion weeky s kolekcemi na jaro a léto 2018. V New Yorku ukázal své třásně třeba Calvin Klein. Jeho kolekce přinesla americké motivy od kovbojů přes mafiány a hlavní ozdobou byly barevné střapce jako pro družstvo secvičených cheerleaderů. Na taštičkách, za pasem, několik modelek mělo třásně po celém těle a staly se ztělesněnými střapci mnoha barev.

Jedna třáseň jaro nedělá, ale přicházely další. V Paříži na přehlídce značky Céline byly večerní šaty s třásněmi, které trochu připomínaly kreace z dob charlestonu, elegantní a připravené k tanci. U Loewe měli třásně…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].