Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Světové Brusivo

Firma Brusivo sídlí na předměstí Rokycan – a v zóně starých hal, průmyslových areálů a popraskaného asfaltu vypadá jako z jiného světa. Nejspíš ze Švýcarska nebo Skandinávie. Je to jednoduchá budova z pohledového betonu s fasádou ze skla a dřeva. Také interiér je zařízený na míru: beton se kombinuje s masivním dřevem, podlahy a dveře jsou barevné.

Firma si pořídila i nové logo, které je vidět hned při vstupu na zábradlí. Zákazníci, kteří přijedou do Rokycan pro smirkové papíry nebo brusné kotouče, tak dostanou navíc zdarma architekturu. Navrhla kancelář Zábran Nová architekti.

„Jak se jí slon? Po malých kouscích.“

Rada týmu urbanisty Jana Gehla, který v Praze analyzoval, co s magistrálou na Václavském náměstí. Kousek po kousku zlidštit.

Lev lvicí

Tým nizozemských fotbalistek se sice jmenoval Oranžové lvice (Oranje Leeuwinnen), ale na dresu měly lva. To se teď změnilo – u příležitosti chystaného mistrovství Evropy ve fotbale žen pro ně agentura Wieden + Kennedy vyvinula nové logo. Hříva, huňatá srst na ocase a ještě jeden samčí atribut zmizely a ze lva je lvice. Co na to samička českého lva?

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 40 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].