Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Miss Midster

Vítáme zde Miss Midster. Všímáme si, že není v plavkách – midsterka v plavkách nechodí často, přece jen, není to již hipsterka. Vypadá však zachovale, usměvavě a optimisticky. Přinejmenším zdálky. Více už vysvětlí v krátkém rozhovoru.

Proč právě midster? Midster vzniklo spojením slov middle age, neboli střední věk, a hipster. Je to tedy člověk, který ač překročil čtyřicítku, je plný energie a mladistvé kreativity nebo si tak aspoň připadá. V praxi to znamená, že se učí čínsky, bloguje, zachraňuje želvy, běhá maraton a absolvuje víc večírků než jeho potomci hipsteři. Kdo všechno je midster? Zřejmě nejčastěji citovaní midsteři jsou herečka Nicole Kidman, která již brzy oslaví padesátku, ale to snad ne, gratulujeme, drahoušku. Dále novopečený tatínek dvojčat George Clooney nebo herečka Tilda Swinton aka Věc Makropulos. Nejkrásnější českou midsterkou je Tereza Maxová a pak je tu armáda čtyřicátnic až šedesátnic, které si za snížené viditelnosti lze splést s třicátnicemi.

Jak řeší midster krizi středního věku? Rychle. Když zjistí, že stáří přichází a svalová hmota odchází, krátce si zoufá, pak si chvíli tře obličej smirkem a jde obíhat panelák. Midster je životem poučený, a tak ví, že nejlepší řešení problémů je tvářit se vesele. Okolí si to pak vykládá jako optimismus a životní nadhled.

Kdo má rád midstery? Midster je v kolektivu oblíben, nesoutěží, nevytahuje se, má pochopení. Kdo však midstery poslední dobou přímo zbožňuje, je kosmetický a módní průmysl. Jsou při…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 41 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].