Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Pěkně zastrčit

Díky, táto. Ty to zastrčíš, ty to urovnáš. Tričko pěkně do kalhot, utáhnout pásek a capart může vyběhnout vstříc životu. Však taťka má také košili nastrkanou za opaskem a nad ním pupek jako pahorek dětství, chráněný a chránící před každým nečasem. Tahle vzpomínka hřeje jako zastrčený nátělník, jako teplé kakao, jako film pro pamětníky. A proto s dojetím vítáme nový trend. Už zase zastrkujeme.

S trikem v kalhotách totiž už nechodí jen táta. Zastrkuje rapper ASAP Rocky, který si ovšem opasek utáhne o pěkných pár dírek víc. A Kendall Jenner ještě víc a je pak možná ještě hezčí než ty, tati. (Ne, neurážej se.) A když zastrčí máma všech celebrit Victoria Beckham, kdo by si troufal nezastrčit?

Od taťkových dob svět ovšem zesložitěl a zastrkování s ním. Změnilo se v komplexní obor, jehož cílem je určit, jak, co a kdy zastrkovat, aby to bylo cool. Tak například zastrkovaný svršek nesmí být příliš velký ani příliš malý. Nesmí být taky moc tenký, zvlášť jestli máte postavu po tátovi – nic tak nezdůrazní moobs (male boobs čili prsa, která mužům rostou po vydatné domácí stravě) jako zastrčený přiléhavý t-shirt. Pokud je někdo má i na zádech, blíží se módní katastrofa. Také kalhoty musí přiléhat, a to k tělu, které je k tomu aspoň částečně vhodné.

Zastrkovat je možné celkově, ale také částečně, například jenom vpředu, nebo jen jeden cíp košile. Ale také dvojitě, to když si zastrčíte tričko i svetr. I to se nosí – a fotky street stylu z posledních týdnů ukazují, že skutečný…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].