Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

DŮM

Trend v Jizerkách

Šindel v nejrůznějších variantách. To je jeden z aktuálních trendů v architektuře, které na závěr roku vytipoval portál o designu Dezeen. Což se do Jizerských hor možná zatím nedoneslo. Architekt Stanislav Fiala tu nicméně šindel použil jako tradiční materiál jizerských chalup – udrží sníh, který v zimě střechu izoluje. Nové stavení má dále strop z kmenů, velká kamna zvaná Golem a kamennou spodní část. A kromě toho saunu, tepelné čerpadlo, výhledy a vše ostatní pro pohodlnou rekreaci. Tradiční a netradiční ve vzácné shodě pod jednou (šindelovou) střechou.

Ashley Graham  • Autor: Profimedia, INSTAR Images
Ashley Graham • Autor: Profimedia, INSTAR Images

ČLOVĚK

„Svět se žene za filtry a dokonalostí – a být skutečný je najednou avantgarda.“

Modelka Ashley Graham o tom, co pro ni znamená, že je na obálce lednového Vogue. A nejen pro ni. Dodala tím sebevědomí ženám s větší konfekční velikostí – sama má číslo 46.

VĚC

Zelená naděje

Barvou roku 2017 je svěží zelená barva rašícího obilí, jarních pupenů a nového počátku, pro méně poetické Pantone 15–0343 Greenery. Pantone Color Institute vydává barevný vzorník, který používají architekti a designéři, a krom jiného se zabývá také odhadováním barevných trendů. Tvrdí, že svěží zelená bude dominovat módě i designu, protože nejlépe odráží, že doba potřebuje novou naději. „Každé jaro začíná nový cyklus a ze země vyrostou…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].