Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
Makovský & partneři
Makovský & partneři

DŮM

Dům místo domečku

Ještě před sto lety byly Žabovřesky vesnice za Brnem, dnes je to oblíbená městská čtvrť. Drobné domky postupně ustupují větším stavbám – a dopadá to různě. V Minské ulici odvážným, sebevědomým betonovým domem světového střihu. Místo domečku vyrostla třípodlažní budova s dalším objektem ve dvoře – parcelu využívá beze zbytku. Každé podlaží nabízí jeden prostor, který je možné využít jako byt nebo kancelář. Okolí se neuzavírá, je velkoryse prosklený včetně přízemí, z ulice je vidět až do nitra spodní kanceláře – přímo na autory. Sídlí tu ateliér Makovský & partneři, který stavbu navrhl.

Makovský & partneři
Makovský & partneři

ČLOVĚK

Jan Němeček
Jan Němeček

„To je tajné a zůstane to tajné i dál.“ 

Designér Jan Němeček ze studia Olgoj Chorchoj k tomu, proč se jmenují Olgoj Chorchoj. Otázka padla minulý týden na zahájení jejich bilanční výstavy OCH! Olgoj Chorchoj: Logika emoce v Moravské galerii – a zůstává nezodpovězena.

Zašívárna
Zašívárna

Věc

Zašívání vyšíváním

Internetová, smartphonová a neurotická generace si znovu oblíbila ruční práce. Chce ovšem, aby výrobky odrážely její pocity. A právě to nabízí brněnská Zašívárna, která dodává sady na domácí vyšívání. Na výběr jsou motivy jako disko králík či rozkvetlé srdce – vtipné, současné a zvládnutelné. V…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].