Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Teniskologie

Teniskologie je disciplína zabývající se výzkumem tenisek. Nedivíme se. Víme, že nakupování je vážná věc stojící někde mezi vědou a uměním. Tím spíš pokud jde o nakupování tenisek. Jelikož tento pátek a sobotu se po vzoru světových metropolí uskuteční v Praze teniskový festival Teniskology, což je něco mezi výstavou, koncertem a konferencí, chceme být připraveni. Pro všechny, kdo také chtějí přistoupit k nákupu bot zodpovědně, jsme připravili Úvod do teniskologie. To nejdůležitější si podtrhněte.

Mintel je agentura pro výzkum trhu, která na konci září zjišťovala, jaké boty si kupují ženy ve Spojeném království. Zjistila, že v předešlém roce si více žen zakoupilo tenisky než boty na podpatku. Bylo z toho pozdvižení. Nás to nepřekvapuje a tušíme, že Češky, ženy ze země Svojsíka a Hudyho, trend vedou.

Kate Middleton, vévodkyně z Cambridge, doposud všechny své povinnosti včetně hraní pozemního hokeje absolvovala v botách na podpatku. Nyní však byla spatřena v bílých teniskách. Že by za to mohla její známá Victoria Beckham? Ta letos na jaře prohlásila: „Já už na podpatcích nevydržím,“ sestoupila ze svých patnácticentimetrových jehel od Louboutina a vzala si tenisky na fashion week, načež to všichni udělali po ní.

Adidas a Puma jsou značky sportovních bot. Nebo spíš byly, teď chtějí víc: slávu, módu, celebrity. Adidas proto angažoval rappera Kanye Westa a Puma zpěvačku Rihannu, aby navrhli boty i pro lidi, kteří by nikdy nevlezli do tělocvičny. Rihanna to vzala vážně a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].