Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Obočenstvo

Ahojky, lidi. Připravte si částku ve výši nejméně 1,3násobku životního minima, spoustu času a dobré nálady. Dnes si dáme tutoriál na téma obočí. Ju? Bude to jízda, během níž všechno utratíte za barvy, vosky a gely, pár hodin je budete nanášet, taky budete trhat a kartáčovat, až budete slzet, a pak budete mít obočí jako Cara Delevingne. A proč, lidičky? Protože se skoro zdá, že kdo ho nemá na správném místě, jako by i sám byl tak nějak mimo. Tak jdeme na to, ju?

Nejprve ke Caře, která to zřejmě všechno začala. Je to nejpodmanivější ze všech instagirls, modelek, které miliony lidí šmírují na instagramu. A obočí jako by bylo to nejpodmanivější z Cary Delevingne. Až tak, že ji zářijový Vogue překřtil na „Her Eyebrowness“, „Její Obočenstvo“. Síla její osobnosti jako by spočívala právě v síle jejího obočí, které je tlusté, rovné, dlouhé, o dost tmavší než vlasy a které zvedá a krčí, až followeři šílí. Ale není to jen ona, nýbrž i exotické krásky typu Kim Kardashian. Skoro to vypadá, že ideál krásy se mění spolu s uspořádáním světa. Jako by bílé blondýnky už nebyly na světě nejkrásnější, jako by je doháněly ženy z Blízkého východu s očima v barvě ropného kalu. A s masivním vykartáčovaným sebevědomým obočím.

To je tedy teorie, kterou máme z Guardianu, jenž obočí věnoval rozsáhlou kulturně-historickou stať s přesahem k politické geografii. Ale tohle je jen tutoriálek, chceme se odvázat, chceme být hezké, a svět nás zajímá, jen pokud nás obdivuje. Proto tu pro vás máme spoustu…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].