Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
restaurace Podolka • Autor: Milan Jaroš
restaurace Podolka • Autor: Milan Jaroš

DŮM

Gluten free interiér

Na rohu ulic Šaldova a sokolovská v karlíně bývala pizzerie s oranžovými stěnami. Jenže pizza už nebaví, ani mediteránský kolorit. Před rokem se tak na Facebooku objevila videa, jak se do pizzerie zahryzly sbíječky. nová restaurace Podolka vaří zdravě, lehce, bezlepkově – a takový je i interiér od studia Bowtie Bros. Jeho ozdobou je přírodní dubové dřevo a nenápadné doplňky jako lustry s pruhy od Petra Bakoše. na stěně je malba od anny toschevy s hesly jako „pozitivní mysl tvoří pozitivní život“. Jak dlouho budou gurmety bavit tahle slova a jednoduchý interiér? Po roce zatím pořád dobré.

ČLOVĚK

„Bravo, paní Melicharová.“

Facebook projektu Slow Up, v němž české seniorky vystupují jako modelky českým návrhářům. nafotila je Bet Orten a jsou vystavené na náplavce u Palackého mostu. Včetně Dagmar Melicharové, která má na sobě model od Hany Frišonsové.

VĚC

Uzel a doutník

Po prázdninách začínají také veletrhy. Českých firem, které si troufnouukázat se na nich v kontextu světového designu, je pár. Patří mezi ně sklárna Brokis, jež vyrábí svítidla. teď právě na pařížském Maison & Objet představuje nová světla Puro (od art direktorky Brokisu Lucie koldové) a knot visící na efektním lanu (od italských Chiaramonte Marin). Z Paříže pojedou lampy přes kanál: 15. září startuje London Design Festival.

[image id=…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 45 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].