Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

S denní pravidelností si dají přes poledne v zaměstnání oběd necelé dvě třetiny z nás. Což nás řadí na poslední místo v Evropské unii. Například z Francouzů si polední jídlo odepře jen 18 procent zaměstnanců. Sousední Slováci se drží na unijním průměru 75 procent. Proč to tak je, výzkum pro Evropskou komisi nezjišťoval. Trochu jasnější je něco jiného – pracující Češi (tedy ti, kteří si oběd dopřejí) jsou naopak rekordmany v disciplíně „chození na oběd do restaurace“. Může za to instituce poledního menu, kterou máme obzvláště v oblibě.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].