Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…
Autor: Repro Respekt
Autor: Repro Respekt

DŮM

Zoku hotel

Mladí mobilní lidé ani nevědí, jestli se zrovna baví či pracují, a jsou všude doma. V cizím městě se ovšem většinou ubytují v hotelu nebo v krátkodobém pronájmu, což je praktické, osamělé a nudné, řekl si Hans Meyer, který vymýšlí hotelové koncepty. A založil v Amsterdamu hotel Zoku pro pracující travellery. Pokoj připomíná malý loft – postel je za žaluziemi, dál je tu kuchyň a stůl na práci i jídlo. Kromě toho je v hotelu řada sdílených prostor včetně kanceláře. Mobilní a trochu osamělí nomádi tu mohou žít, pracovat a dělat si kamarády nejen na Facebooku.

Karim Rashid • Autor: Respekt
Karim Rashid • Autor: Respekt

ČLOVĚK

„Už si nekoupí tento časopis a nebude mu věřit,“

napsal designér Karim Rashid na Facebooku. Myslel tím sebe. Autor lahve na vodu s uhlíkovým filtrem se urazil, že ho magazín Wallpaper nezařadil mezi stovku nejvlivnějších designérů světa. Šéfredaktor jej poté ujistil, že to není proto, že nosí růžové obleky.

VĚC

Kůže z vlkouše

Je to ryba se strašidelnými zuby a jemnou kůží. Formafantasma je designérské studio dvou Italů, kteří zpracovávají tradiční materiály s jemností starých Etrusků. Stoličky z kůží vlkouše, ale i z okouna a vepřovice vyrobili pro značku Fendi převážně ze zbytků z dílen. V týdnu přijedou do Prahy na Designblok.

Autor: Respekt
Autor: Respekt

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 46 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].