Nejsem osvícený fazoláč
S kuchařem Jiřím Karvaiem
o cestě žižkovského indiána k bezmasému jídlu
Česko má své slavné šéfkuchaře, jimž renomé většinou zajistily bifteky, svíčková nebo zvěřina. Vegetariánští „chefs“ jsou mnohem vzácnější. Jedním z těch, kteří umějí strávníky oslnit lahodně zpracovanou zeleninou, je Jiří Karvai. Bezmasá jídla se učil vařit v Kanadě, Anglii a Mexiku a před měsícem si otevřel bistro Green Spirit v jednom z malostranských dvorků. Menu nabízí stejně pestré, jako je jeho život.
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.
Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].