Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory

Nejsem osvícený fazoláč

S kuchařem Jiřím Karvaiem
o cestě žižkovského indiána k bezmasému jídlu

Jiří Karvai • Autor: Matěj Stránský
Jiří Karvai • Autor: Matěj Stránský

Česko má své slavné šéfkuchaře, jimž renomé většinou zajistily bifteky, svíčková nebo zvěřina. Vegetariánští „chefs“ jsou mnohem vzácnější. Jedním z těch, kteří umějí strávníky oslnit lahodně zpracovanou zeleninou, je Jiří Karvai. Bezmasá jídla se učil vařit v Kanadě, Anglii a Mexiku a před měsícem si otevřel bistro Green Spirit v jednom z malostranských dvorků. Menu nabízí stejně pestré, jako je jeho život.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 43 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].