Biohackeři všech zemí, spojte se!
Po vzoru komunit kutilů na poli moderních technologií z celého světa se začali sdružovat také amatérští biologové. A vzápětí se objevily obavy z výsledků jejich podivných pokusů.
Na první pohled to vypadá jako kurz experimentální kuchyně: účastníci ochutnávají jakýsi zelený prášek, znechuceně se šklebí a pak prášek přimíchávají do směsi ovoce a mléka. Na této akci, kterou pořádá sdružení Open Wetlab v Amsterodamu, jde však o mnohem víc než o nový recept na mléčný koktejl. Cílem je dosáhnout toho, aby spirulina (řasa nadupaná bílkovinami a vitaminy, jejíž chuť je ale odporná) lépe chutnala.
Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.
Odemkněte si všech 74 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.
Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:
Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].