Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Výběr z webu

Sociální sítě

Kdo je tu Pitomio? www.respekt.cz/pitomio

..Okamura • Autor: Ilustrace Pavel Reisenauer, Ilustrace - Pavel Reisenauer
..Okamura • Autor: Ilustrace Pavel Reisenauer, Ilustrace - Pavel Reisenauer

Erik Tabery: Pokud se chce Tomio Okamura zbavit nálepky Pitomio, je to docela jednoduché – stačí, aby se přestal chovat jako pitomec.

Jan Pilgrim: Docela ostrá rétorika. Teda ne že by si ji nezasloužil…

Pavel McLizze Michlíček: Já jsem pro to, aby své názory mohl každý svobodně vyjadřovat i propagovat. A každý ať si udělá SVOJE vlastní mínění…

Petr Karafiát: Pokud se ve vrcholné politice pohybují prvoplánoví populisté typu Okamury, je z mého hlediska naprosto ok, že se k němu solidní média kriticky vyjadřují.

Roman Osvald: Moje sympatie k T. O. jsou nulové. Přesto se mi to jeví jako trapnost hodná tak dítek ze základky. Vzhledem k tomu, že se T. O. chová skutečně jako pitomec, lze najít dostatek příležitostí, jak toto sdělit vhodnějším způsobem.

Petr Čermák: Já hlavně oceňuji, že se Respekt zastal Reflexu, i když Reflex píše o Respektu, že je zlo na zemi.

Milan Krám: Tato věta se mi velmi líbila: „Okamura je populista, který drsně manipuluje s realitou, nadbíhá lůze výpady proti nejslabším spoluobčanům…“ Jinak souhlas s P. Čermákem ohledně toho, že jste se zastali Reflexu i přes „jisté odlišnosti“. Nutno ale říci, že jste se hlavně zastali obecně svobody slova a to by nemělo mít hranic mezi redakcemi.

Petr Koubský: Já si tedy rozhodně nemyslím, že soud má zakazovat médiím psát cokoli, ale na druhou stranu ta přezdívka je na úrovni základní školy. Což vypovídá víc o jejím tvůrci než o přezdívaném. Snad by šlo toho pána kritizovat chytřeji a věcněji, tohle je laciné.

Daniel W. Zeman: Takže kritizovat pouze sofistikovaně a vše ostatní zakázat soudem, který onu sofistikovanost posoudí?

Martin Truhelka: K tomu „psát cokoli“: Souhlasím, pokud jde o názory, myšlenky, teze. Ale tam, kde to ponižuje důstojnost konkrétního člověka, tam už je potřeba brzdit. To je to místo, kde končí svoboda jednoho, protože tam začíná svoboda jiného. Soud rozhodl správně.

Petr Koubský: Kritizovat lze jakkoli, akorát tím kritik často říká víc o sobě než o kritizovaném, toť vše.

Filip Kůžel: Přezdívka vypovídá víc o tvůrci. Souhlas. O jejím nositeli zase vypovídá žaloba na přezdívku…

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].