Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Od věci

Tykadla na talíři

Petr Ocknecht • Autor: Karel Cudlín
Petr Ocknecht • Autor: Karel Cudlín

Petr Ocknecht (37) je propagátorem a průkopníkem entomofágie – na degustacích připravuje cvrčky, šváby či třeba moučné červy coby alternativu k běžnému jídelníčku. „Nejtěžší je překonat odpor. Pak ale zjistíte, že třeba termiti chutnají po oříškách, housenky soumračníků jako výtečné škvarky a mouční červi jsou lepší než grahamový chléb,“ líčí chuťové přednosti vybraných druhů hmyzí šéfkuchař.

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 45 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].