Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Trendy

Pro neosvalené

foto archiv • Autor: Archiv
foto archiv • Autor: Archiv

Dnes tu máme jeden motivační sloupek do nového roku – dál ať čtou jenom málo osvalení, málo oblíbení jedinci s pocity méněcennosti. A ať se nyní přenesou do internačního tábora na ostrově Man.

V Evropě zuří první světová válka a občané nepřátelských mocností, usazení v Anglii, jsou odesláni právě na ostrov Man, kde se za ostnatým drátem týdny, měsíce a roky pekelně nudí. Jedním z internovaných je i Němec Joseph Pilates z Mönchengladbachu u Düsseldorfu. Doposud se živil jako boxer, artista a jako trenér sebeobrany u Scotland Yardu. Nevydrží tudíž v klidu, stále cvičí a nutí také ostatní, aby pravidelně cvičili podle jeho metody. Neuniknou ani pacienti táborové nemocnice. Pilates jim na lůžka připevní pružiny a musejí posilovat. Otužení a zocelení přežijí jeho spoluvězni válku i epidemii chřipky, Pilates se pak odplaví do New Yorku, založí tam tělocvičné studio a z lůžek opatřených pružinami vyvine posilovací stroje zvané reformery a dál už je to známé.

Nyní je jeho metoda pilates výdělečné odvětví fitness průmyslu, reformery jdou stále na odbyt a zaplavují v posledních měsících už i česká fitness centra. Může se tedy stát, že se v novém roce na nějakém ocitnete i vy, málo osvalení…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].