Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Trendy

Pařmen a leden

69 R03 sloupek mayhem • Autor: Respekt
69 R03 sloupek mayhem • Autor: Respekt

Pařmen nastal. Nejteplejší měsíc v roce, kdy se všechna voda padající z nebe rázem vypařuje a v horkých oblacích se zvedá zase vzhůru. Je zkrátka pařák – odtud také název měsíce. Nebylo to tak vždy, dříve býval mráz a na zem padal led – odtud bývalý název měsíce. Ale nápojové firmy to změnily. To když na trh uvedly tepličky, přičemž svůj díl viny má i dalajlama.

Právě Jeho Svatost 14. dalajlama začal s nenápadnou propagací vlažné vody. Požádal o ni na návštěvě u Obamů i u Havlů. Na plovárně u Marka Ebena také, tam se však domnívali, že myslí vodu na plavání, pak se to vyjasnilo. Tibetská medicína totiž tvrdí, že teplá voda je to nejzdravější pití. A že odplavuje z organismu tuky, stres i vrásky kolem očí. Proto dalajlama, Elle i Marianne radí: Začínejte den vždycky sklenicí vlažné vody. Budete mít pokožku hladkou a jemnou až do vysokého věku, zrovna jako Jeho Svatost.

Také pracovníci společnosti Kofola si povšimli nápadně vyhlazené kůže na tváři duchovního vůdce. A protože jim dobro světa není lhostejné, rozhodli se též servírovat lidem vlažné drinky, asi o teplotě vody, která si postála celé odpoledne ve stoupačkách, o teplotě lidského těla, koňské moči, vlažných rusko-německých vztahů. Nazvali nový produkt Natelo a vyvinuli k němu také speciální ledničky zvané…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].