Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Deset světových zpráv

Deset světových zpráv, které by vás neměly minout

10 1britanie profimedia • Autor: Respekt
10 1britanie profimedia • Autor: Respekt

Přes sto šerpů v táboře na Mount Everestu napadlo tři evropské horolezce, kteří se k nim údajně během lezení chovali arogantně a sprostě jim nadávali. Byl to první násilný konflikt za šedesát let dobývání nejvyšší hory světa.

Balancující Británie

1 | V místních volbách ve Velké Británii zaznamenala historický úspěch Strana za nezávislé Spojené království (UKIP), jejímž hlavním bodem programu je odchod z Evropské unie. Významný konzervativní politik a bývalý ministr financí Nigel Lawson poté prohlásil, že Británii bude mimo EU lépe. Deník Financial Times zároveň uvedl, že britští konzervativní poslanci v Dublinu vzápětí horlivě ujistili své irské kolegy, že konzervativní vláda Davida Camerona je odhodlána zůstat členem evropské sedmadvacítky. 

Karambol Microsoftu

2 | Počítačový gigant Microsoft oznámil, že chystá zásadní změny ve svém nejnovějším operačním systému Windows 8. Systém byl uveden na trh na podzim a měl znamenat revoluční krok firmy do světa tabletů, zákazníky byl však přijat se značnými rozpaky. Změny jsou interpretovány jako fiasko a zásadní neúspěch dnešního šéfa firmy Steva Ballmera. 

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].