Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Diskuse ke komentáři Erika Taberyho

Radši Johna než Filipa
(Respekt 13/2012)

David Mynář: To mě neuvěřitelně štve, když se komunisté tváří jako nezkorumpovaní a nezkorumpovatelní. Krásně je odhalil test MF DNES „milion za loterijní zákon“, kdy Dolejš s Milotou panáčkovali před domnělým lobbistou. Vážně lákavá alternativa.

Jiří Machut: Komentář se zdá být celkem objektivní, ale lehká zaujatost cítit je, lidem na náměstích nevadí jen popsané důvody, vadí jim škrty a zvedání daní… mimochodem levice alternativu nabízí, progresivní zdanění, pravice má samé tragické řešení. Nějaké zásadní změny lze těžko čekat, korupce, potíže s dotacemi a zneužití tu budou vždy… ale… právě pravice způsobila zmražení mnoha miliard z fondů EU, takže na jedné straně miliardy zahodí a na druhé je bere obyčejným lidem, škrty ve správě, ekonomicky likvidační DPH a čím dál horší dostupností práv poctivě pracujících…

Ondra Hudec: Tento komentář Erika Taberyho považuji za jeho nejslabší, co jsem kdy měl možnost číst. Naprosto v něm pominul ekonomické důvody, kvůli kterým by tato vláda měla skončit. Například prosazované reformy, které nepřinesou užitek nikomu, jen uvrhnou zemi do mnohem horší ekonomické situace. Škrtací politikou se ještě žádné zemi na světě nepodařilo nastartovat růst. O snaze ovládnout české vysoké školství nebo vyvedení peněz daňových poplatníků prostřednictvím soukromých důchodových fondů ani nemluvě…

Roman Luk Vajdík to Jiří Machut: To bychom mohli také zmínit, že levice vyjednala při vstupu do EU de facto likvidaci soběstačnosti země v nemálo odvětvích (viz typické cukrovarnictví, které je na ráně) a že už za její vlády nebylo Česko schopné z prostředků vyčleněných pro tuto zemi vyčerpat více než tuším dvě procenta (neberte mne úplně za slovo). Takže to máme prašť jako uhoď, že? (Současného stavu a vlády se nijak nezastávám, vadí mi jen váš převelice zjednodušený pohled.)

Martin Majer: Moc hezký článek, který reálně vystihuje úplně vše, co se tu děje. ČSSD nemá alternativu, stejně jako ji neměla po pádu Topolánkovy vlády, a když tak na to koukám zpětně, tak si myslím, že ČSSD byla sama překvapena tím, že se jí podařilo vládu svrhnout. No spíše se to podařilo panu Tlustému a spol.

Petr Čermák: Předesílám, že jsem volič pravice. Takže koukám velmi překvapeně, že Respekt píše, že se nemám bát levice. Pořád se bojím, ale psaní Respektu mě vede k tomu, abych o tom jinak přemýšlel. Jak ale tady koukám, nejvíc je proti tomuhle názoru levice. Tak to jsem asi mimo. Je ještě nějaké většinové médium, které by mělo odvahu tohle napsat? Teď se zase bojím levice o trochu víc, jestli chce jen absolutní souhlas.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].