Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Příští turné

Daniel Landa měl při zahájení turné Vozová hradba v Ostravě zásadní projev o stavu společnosti. Jednomu z jeho radikálnějších fanoušků jsme se laserovým detektorem myšlenek napíchli do šedé kůry mozkové a přinášíme zkultivovaný přepis jeho dojmů:

„Nejvíc se mi líbilo, jak Dan říkal, že menšiny si musí vážit většiny, a pokud ne, tak je rozpustíme. Taky bych podepsal, že se nesmíme ve vlastní zemi nechat kopat do koulí, že se máme učit bojovat a chránit to, co máme rádi. Míň už jsem chápal, proč cituje Baťu, vždyť v jeho obchoďáku neseženete tu správnou značku kanad s ocelovou špičkou. A s rezervou bych bral i jeho iluze o jednotě a vzájemným souznění. Dan si myslí, že osm z deseti tisíc diváků přišlo na tenhle koncert kvůli společným hodnotám. Jenže většina těch srabů se tu objevila jen proto, že ho znaj z televize, a kdyby za pódiem neběžely obrovským písmem vyvedený texty songů, ani by je nedali dohromady.

Kdybych čtyřem z pěti lidí tady dal v temným průchodu čuchnout k boxeru, podělali by se strachy. A co teprve, až sem přijdou muslimové a v turbanech začnou nosit bomby. S tímhle lidským materiálem se nějaký masovější hnutí, který Dan pořád zkouší zakládat, dělat nedá. A jak mu nevyšel Ordo Lumen Templi ani Zlatý Drak (tady to chápu, pohádky jsou pro…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].